Leuk kennis te maken!

 

Mijn naam is Jan-Willem Mensink en ik ben de auteur van het boek 'Tel Tot Drie Voor Een Dwangstoornis'.  Allereerst wil ik je van harte verwelkomen op mijn website en je bedanken voor de interesse in mijn levensverhaal!

 

Ik ben woonachtig in Zutphen en kamp sinds een operatie op jonge leeftijd met een dwangstoornis. Deze dwanggedachten en -handelingen werden van kwaad tot erger, totdat ik niet meer normaal kon functioneren. Zelfs de band met mijn beste vrienden kon ik niet meer onderhouden, doordat 'de sluipmoordenaar' dwang mijn leven ging leiden. Via de huisarts ben ik terecht gekomen bij een kliniek en heb daar leren omgaan met mijn dwangstoornis. Toen ik weer mijn leven kon oppakken na het heftige traject wist ik het, ik wil ervaringsdeskundige worden en lotgenoten helpen de touwtjes weer zelf in handen te krijgen en niet de dwangstoornis hun leven te laten leiden en de maatschappij bewust te maken wat een dwangstoornis nou echt inhoud. Herkenning en erkenning dat is voor mij het belangrijkste! 

 

Ik ben eerst zelf begonnen met het opschrijven van mijn levensverhaal, maar door mijn dwang lukte mij het niet het zelf te schrijven. Ik heb hierbij fantastische hulp gehad van schrijfster Renate Guitink die werkzaam is voor StoryTerrace. Ik ben haar dan ook erg dankbaar voor het vertalen van mijn verhaal, in woorden op papier.

"Gebogen kwam ik de deur
uit bij de dokter. Ik sprak met
niemand op straat. Ik was als
een gewone jongen naar de
huisarts gegaan en nu had ik het
gevoel dat er op mijn voorhoofd
stond: 'psychiatrisch patiënt'."

 

 

janwillemmensink@outlook.com

Video: Ik tel tot drie voor een dwangstoornis, van B-FM.

KVK-Nummer: 84162341

BTW-Nummer: NL003930093B92